Naoblačenje i pad temperature, mestimično kiša

U Srbiji će danas doći do naoblačenja, mestimično sa slabom kišom i padom temperature, koje će ujutru najpre zahvatiti severne.

Izvor: Beta

Sreda, 13.12.2017.

01:00

Naoblačenje i pad temperature, mestimično kiša
Foto: Thinkstock

Zahlađenje će tokom prepodneva zahvatiti zapadne, a posle podne i ostale delove Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Na visokim planinama padaće sneg. U većem delu zemlje duvaće slab do umeren vetar, a samo pre podne na jugozapadu i jugu umeren do jak. Uveče se očekuje prestanak padavina i razvedravanje sa severozapada.

Jutarnja temperatura biće od nule u Timočkoj Krajini do 10 stepeni na severu, a najviša dnevna od šest na severozapadu do 14 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas biti oblačno i hladnije, od sredine dana povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja oko devet stepeni, posle podne u padu na četiri stepena. Uveče prestanak padavina i razvedravanje.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. ;Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i pospanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: