Proglašeni dobitnici nagrade "Ličnost godine"

Misija OEBS u Srbiji proglasila je dobitnike nagrade "Ličnost godine".

Izvor: Beta

Utorak, 12.12.2017.

19:56

Proglašeni dobitnici nagrade
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Proglašeni su dobitnici nagrada u oblastima - poštovanje ljudskih prava, uloga civilnog društva, borba protiv diskriminacije i za zaštitu slobode medija.

Nagrade su dobili Dženeta Agović, direktorka organizacije Impuls iz Tutina, za zalaganje u rešavanju izazova u oblasti ljudske bezbednosti na lokalnom nivou, negujući inkluzivan pristup radu.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, nagrađena je za doprinos u borbi protiv diskriminacije i promovisanje jednakosti i tolerancije.

Među dobitnicima nagrade "Ličnost godine" je i Tamara Mirović, zamenica republičkog javnog tužioca, za doprinos u oblasti poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravosudu.

Nedim Sejdimović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, osvojio je nagradu za doprinos zaštiti slobode medija, standarda profesionalnog novinarstva i poboljšanja informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Miloš Stojković, advokat u oblasti medijskog prava, nagrađen je za posvećenost slobodi medija i razvoju medijskog zakonodavstva. ;

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio rekao je prilikom dodele nagrada da je 2017. ;godina dostignuća i za Misiju i za Srbiju.

"Mi smo ovde da pomognemo Srbiji da ostvari potpuno funkcionalni demokratski sistem i vladavinu prava", rekao je Oricio.

Prema njegovim rečima, Misija OEBS je podržala ustanovljenje mreže tužilaštava za organizovani kriminal u jugoistočnoj Evropi, koja omogućava lakšu razmenu podataka i borbu protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Svečanosti dodele nagrada u beogradskom hotelu Hajat prisustvovali su predstavnici civilnog društva, vojske, diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi.

OEBS-ova nagrada "Ličnost godine" se dodeljuje ljudima koji su doprineli promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže, a među kojima su vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, zaštita od diskriminacije, i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: