Poslanici pitali o pretnjama, Zorani Mihajlović, Kosovu...

Poslanici u Skupštini, tokom postavljanja pitanja, interesovali se o divljoj gradnji na Kopaoniku, napadima na poslanicu Nove stranke i o Kosovu i Metohiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.12.2017.

11:45

Poslanici pitali o pretnjama, Zorani Mihajlović, Kosovu...
Tanjug, arhiva

Poslanik Socijaldemokratske strake Marko Đurišić rekao je da hajka na poslanicu Tepić traje već nekoliko dana i da niko još nije saslušan zbog toga, te upitao da li treba da se ostvare neke od pretnji pa da država konačno reaguje.

On je kazao da joj prete Miša Vacić, bivši funkcioner u Kacelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i "druge (...) poznate po tome da prete onima koji su zalažu za poštovanje prava i zakona u Srbiji".

Đurišić je kazao da bi i predsednica parlamenta Maja Gojković trebalo da se založi da se pretnje ispitaju i da državni organi reaguju.

Poslanik SDS se interesovao i za izgradnju objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku koja je u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode i višestruko prelazi odobrene dimenzije.

Đurišić je rekao da je dobijena dozvola za izgradnju drvenog privremenog objekta od 150 kvadarata, a da se gradi od betona objekat od više hiljada kvadrata, te upitao ministarku gradjevinarstva šta će da uradi po pitanju tog konkretnog slučaja i druge nelegalne gradnje koja niče po Srbiji.

Informacije o izgradnji tog objekta na Kopaoniku tražio je i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija-pokret za spas Srbije. On je tražio i informacije o odnosu prema Kosovo i Metohiji i pitao premijerku Anu Brnabić o stavu Srbije prema eventualnom članstvu Kosova u UN.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pitao je na osnovu čije procene ugroženosti Zvonko Vesilinović ima policijsko obezbeđenje. "Zašto Veselinovića (...) obezbeđuju pripadnici žandarmenije", pitao je Milojičić napominjući da saglasnost na takve odluke daje minista unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Odgovorio mu je poslanik SNS Aleksandar Marković koji je rekao da je notorna laž i izmišljotina da žandarmerija obezbeđuje Veselinovića, navodeći da je Zakon o policiji vrlo jasan i precizan i da na decidan način propisuje uslove pod kojima je moguće da neko dobije policijsko obezbeđenje. "Odgovorno tvrdim da je u pitanju obična izmišljotina i notorna laž, na šta smo i navikli i što nas i ne čudi kada je reč o o funkcionerima žutog preduzeća pogotovo kada optužbe dolaze od poslanika koji je ostao poznat samo tome da je uništio Smederevsku Palanku i ostavio dugove od više od tri milijarde dinara", rekao je on novinarima.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od premijerke Ane Brnabić da smeni ministarsku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović jer, po njegovoj oceni, izaziva incidente, skandale i sramoti rad ministarsva, vlade i Skupštine.

On se osvrnuo na ponašanje Mihajlovićeve na prethodnoj sednici parlamenta na kojoj je branila zakone kada je rekla predsednici parlamenta da laže i kada je izvadila pudrijeru da se šminka.

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović pitao je premijerku Anu Brnabić šta kvalifikuje Aleksandra Vulina da bude ministar odbrane, Zoranu Mihajlović za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure, Aleksandra Antića za ministra energetike, a Nenada Popović da budu na čelu ministarstva za inovacije.

On je pitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto poslanici vladajuće većine u parlamentu glasaju na zvonce. "Zašto to činite, zar ne mislite da to unižava dostojasvo Skupštine", upitao je Radulović predsednicu skupštine.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević upitao je vladu i Ministarstvo građevinarstva kada će početi radovi na izgradnji dela puta Loznica-Valjevo-Ćelije, tačnije deonice od Iverka do Nepričave, u dužini od 16, 6 kilometara, koja će spojiti Valjevo sa Koridorom 11.

On je rekao da je stanje tog dela puta loše i da je ugrožena bezbednost i sigurnost građana i dodao da postoji idejno rešenje, koje je uradio CIP i podrazumeva izgradnju puta puta po evropskim standardima da četiri kolovozne trake.

Poslanici su posle toga počeli raspravu o oko 30 zakonskih predloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: