Poslanici raspravljauju o budžetu

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na čijem dnevnom redu je predlog državnog budžeta za 2018. godinu i još 30 zakona.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

10:36

Poslanici raspravljauju o budžetu
Tanjug, arhiva

Poslanici početak rada koriste da postave pitanja što im je omogućeno Poslovnikom o radu parlamenta utorkom i četvrtkom.

Sednica je počela juče, a dnevni red je utvrdjen posle gotovo devet sati zasedanja.

Vladajuća većina odbila je da uvrsti u dnevni red zakone i incijative koje je predložila opozicija. Opozicija je juče uputila zajednički protest zbog načina zakazivanja sednice i objedinjavanja rasprave o svih 30 zakona i predloženom zakonu o budžetu za narednu godinu.

Predloge budžeta i seta finansijskih zakona poslanicima je obrazložio ministar finansija Dušan Vujović kojeg su poslanici opozicije ometali u izlaganju, pa je sednica na kratko bila prekinuta.

On je rekao da je predloženi budžet razvojni jer je više novca opredeljeno za kapitalne izdatke, a da će i pored povećanja plata i penzija deficit državne kase biti rekordno nizak, odnosno 28,4 milijarde dinara, što je 0,6 odsto procenjenog bruto domaćeg proizvoda.

Budžet za 2018. godinu, čiji su prihodi 1,178 milijardi, a rashodi 1.207 milijardi dinara, planiran je na osnovu procene da će rast BDP-a biti 3,5 odsto a inflacija 2,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: