Pjongjang: Više nije pitanje hoće li biti rata, već kad će

Vlasti Severne Koreje ocenile da nije pitanje da li će se dogoditi rat na Korejskom poluostrvu, već kada i ponovo osudile velike vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

07:10

Pjongjang: Više nije pitanje hoće li biti rata, već kad će
Tanjug-AP

U saopštenju neimenovanog portparola Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje navedeno je da su visoki zvaničnici SAD, uključujući direktora Centralno obaveštajne agencije Majka Pompea, potvrdili da su Amerikanci sa "ratobornim izjavama" usmereni na izazivanje rata.

Pompeo je rekao u subotu da američke obaveštajne službe smatraju da severnokorejski lider Kim Džong Un nema predstavu o slabosti svoje situacije i na unutrašnjiem i na medjunarodnom planu.

Portparol Severne Koreje rekao je da je Pompeo provocirao Pjongjang "drskim kritikovanjem vrhovnog rukovodstva" koje, kako je naveo, predstavlja "srce naroda" Severne Koreje.

Severnokorejski portparol je rekao i da Severna Koreja ne želi rat, ali da se "neće kriti od njega", dodajući da "ako SAD pogrešno procene strpljenje" Pjongjanga i izazovu nuklearni rat da će Severna Koreja naterati Ameriku da "skupo plati" posledice, prenela je državna agencija KCNA.

To je saopšteno noćas, nekoliko sati nakon što je američki bombarder B-1B preleteo Južnu Koreju u sklopu zajedničke vazduhoplovne vežbe sa Seulom u kojoj učestvuje više stotina borbenih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: