Bramerc: Predsednica Srbije Kolinda Grabar Kitarović VIDEO

Glavni haški tužilac Serž Bramerc na sednici SB UN u Njujorku nazvao je hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović predsednicom Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

18:02

Bramerc: Predsednica Srbije Kolinda Grabar Kitarović VIDEO
Foto: Tanjug

Reč je o sednici posvećenoj završetku rada Haškog tribunala.

Bramerc je pozdravio sve prisutne i naveo da posebno pozdravlja predsednicu Srbije Kolindu Grabar Kitarović i zahvaljuje joj se, javlja Tanjug.

Kako navode, neki od prisutnih su se nasmejalli Bramercovom lapsusu, dok je on uz izvinjenje ispravio grešku navodeći pravu funkciju Kitarovićeve.

Na tom skupu u UN u Njujorku, pored delegacije Haga i predstavnika stalnih članica SB UN, učestvuju zvaničnici zemalja regiona, a Srbiju predstavlja ministarka pravde Nela Kuburović.

Haški tribunal je presudom hrvatskoj šestorci za zločine ratne zločine u BiH završio rad, a nasleđuje ga Mehanizam ovlašćen da vodi i okonča slučajeve u kojima je podignuta optužnica pred Haškim tribinalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: