Stejt department: Tilerson voli spoj posao

Američki šef diplomatije Reks Tilerson voli svoj posao i ima nameru da ostane na čelu Stejt departmenta, rekla je portparolka tog ministarstva Heder Nojert.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.11.2017.

22:32

Stejt department: Tilerson voli spoj posao
Foto: Gettyimages

Izjava stiže posle glasina da predsednik Donald Tramp ima nameru da smeni Tilersona.

Generalni sekretar Bele Kuće Džon Keli, pozvao je telefonom Stejt department da pruži uveravanja zvaničnicima u tom ministarstvu da su glasine o takvoj smeni pogrešne, rekla je Nojert.

Ona je rekla da Tilerson ima više predviđenih sastanaka iduće nedelje sa evropskim ministrima u Briselu, Stokholmu, Beču i Parizu.

Bela kuća saopštila je ranije danas da će Reks Tilerson ostati na čelu Stejt departmenta, pošto su se pojavile spekulacije da bi umesto njega na čelo američke diplomatije mogao da dođe direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo.

Nojert je rekla danas da je "državni sekretar predsedniku na raspolaganju".

Njujork tajms je preneo ranije da Bela kuća radi na rekonstrukciji vlade koja bi mogla da se dogodi narednih nedelja i da bi sadašnji direktor CIA Majk Pompeo mogao da preuzme vođstvo Stejt departmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: