HRT se ogradila od izjave Stankovića

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ogradila se od stave iznesenog u emisiji “Nedeljom u dva” 19. novembra.

Izvor: 24.hr

Utorak, 21.11.2017.

23:05

HRT se ogradila od izjave Stankovića
Screenshot

Poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskog sabora, HRT se saopštenjem ogradila od stava iznesenog u emisiji u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković nekoliko puta Domovinski rat doveo u vezu s "građanskim ratom".

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je "na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj" te se ističe da su "temeljne vrednosti Domovinskog rata jednoznačno prihvaćene od celoga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", saopštio je je HRT.

Hrvatska radiotelevizija takođe ističe kako su svi novinari i zaposleni javnog medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

Da podsetimo, ranije je Savez udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica zatražio suspenziju novinara HRT Aleksandra Stankovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: