"Priština manipulise spiskom onih koji su priznali Kosovo"

Gvineja Bisao i Surinam su novi dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, kaže Veljko Odalović.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.11.2017.

23:33

Osim toga, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je istakao da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari.

"Kada vam predsednik neke vlade ili države ili izvaničnik bilo koje države kaže da oni to nikada nisu uradili, a Priština manipuše sa tim spiskovima, normalno je da je to pitanje za nas izuzetno važno", rekao je Odalović za televiziju Pink.

Istakao je da sigurno ne možemo "biti nemi i gluvi i da ne reagujemo na takve stvari".

Šef skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je rekao za Pink da Srbija ima preciznu evidenciju koja je država zaista priznala jednostarano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Naročito je Pecoli uneo zabunu, koji je govorio da će nekoliko država priznati Kosovo, a onda su stigli demanti iz tih drzazava. On je navikao da radi kao biznismen i trgovac, da trguje, ponudi nekom nešto ili obeća ili mu stavi u izgled neku dobit i ovaj kaže nemamo ništa protiv, u redu. I odmah kaže evo priznanja stižu od te i te država, ali zvanična priznanja idu drugačijim putem", rekao je Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: