Danas sednica Glavnog odbora SNS - tema izbori

Sednica GO SNS biće održana danas, a posle nje trebalo bi da bude poznat stav o raspisivanju beogradskih, ali i o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.11.2017.

00:12

Danas sednica Glavnog odbora SNS - tema izbori

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić obratiće se na početku sednice, a kako je nedavno rekao, na stranačkim organima biće doneta odluka po pitanju izbora.

"Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju" rekao je početkom nedelje Vučić.

Kao jedan od glavnih razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u javnosti se navode loša atmosfera u Skupštini Srbije, predstojeće promene Ustava i pritisci na Srbiju.

Prema rečima predsednice vlade Ane Brnabić atmosfera u Skupštini Srbije nije dobra i to je, svakako, razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude "upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena".

Dodaje da ona nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade.

Predsednica parlamenta i članica predsedništva SNS Maja Gojković mišljenja je da ima razloga i za i protiv izbora i da tu odluku treba dobro izvagati.

Prema njenim rečima, parlament radi u otežanim uslovima i treba razmisliti kako dalje.

"Ali, po mom mišljenju izbori se pre svega raspisuju onda kada nas ocekuju važne odluke kao sto je promena Ustava koja je neophodna zbog EU, kada imamo strašne pritiske spolja na našu zemlju kao sto ih imamo sada", smatra Gojković.

Takva situacija, smatra, je razlog da se građani na izborima pitaju da li daju podrsku politici koju vode predsednik Vučić i vlada ili žele da podrže neke, za sada, vanparlamentarne stranke koje su, kaže, najglasnije u zahtevima za raspisivanje izbora.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković takođe smatra da ozbiljan politički argument za raspisivanje izbora može biti predstojeća promena Ustava i navodi da je u atmosferi koja postoji u skupštini i društvu teško graditi jednu vrstu društvenog dogovora koji bi vodio u pravcu promene Ustava neophodne za nastavak evropskih integracija.

Sednica GO SNS će biti održana u Sava centru, sa početkom u 11 sati, najavljeno je iz Srpske napredne stranke.

Obraćanje predsednika Vučić biće otvoreno za predstavnike medije, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: