Održan počasni marš u Atini, bilo incidenata

Hiljade Grka marširalo je ulicama Atine kako bi obeležili godišnjicu studentske pobune iz 1973. godine, protiv vojne hunte koja je tada vladala državom.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

20:39

Održan počasni marš u Atini, bilo incidenata
Ilustracija: GettyImages

Više od 10.000 demonstranata prošetalo je do ambasade SAD u Atini, koju su neki demonstranti optužili da je podržavala huntu.

Oko 5.000 policajaca danas se nalazilo na ulicama Atine, prenosi Rojters.

Ranije danas, Grci su položili cveće ispred Politehničkog fakulteta u Atini, kako bi odali počast poginulima tokom pobune.

Nakon marša, manje grupe demonstranata zapalile su kontejnere i bacale kamenje na policiju nadomak fakulteta, prenosi Rojters.

Ovaj marš, koji se održava svake godine, postao je središna tačka protesta protiv mera vlade, zbog krize koja je izbila 2010. u Grčkoj, usled čega je stotine hiljada ljudi ostalo bez posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: