Mladićeva odbrana: Bez pregleda bi mogao da bude ugrožen

Odbrana Ratka Mladića zatražila je od predsednika Haškog suda Karmela Ađijusa da razmotri odluku kojom je odbijen zahtev za posetu lekara Mladiću u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.11.2017.

19:23

Mladićeva odbrana: Bez pregleda bi mogao da bude ugrožen
Ilustracija: Thinkstock

Odbrana je sudu dostavila i mišljenja drugih stručnjaka koji su dali suprotan stav od mišljenja medicinskog osoblja pritvorske jedinice.

Budući da je medicinsko osoblje u ponedeljak zaključilo da bi poseta lekara škodila Mladićevom zdravstvenom stanju pre izricanja presude, zakazane za 22. novembar, branioci su objavili deo mišljenja lekara Ristića, čija je poseta prvobitno bila odobrena, a potom zabranjena.

U mišljenju tog lekara se navodi: "U slučaju da je neophodno prisusrtvo pacijenta Ratka Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda, dijagnoza i terapija, ja upozoravama da bi u tim okolnostima on bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su - još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt".

"To bi bilo suprotno svim etičkim medicinskim pravilima", naveo je Ristić u svom mišljenju.

Sekretarijat Tribunala je inače tražio da se dostave mišljenja dva nezavisna eksperta povodom zabrane poseta svim pritvorenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: