Stefanović: Strane službe pojačale delovanje ka Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su "strane službe" pojačale delovanja usmerena ka Srbiji.

Izvor: Beta

Utorak, 14.11.2017.

23:17

Stefanović: Strane službe pojačale delovanje ka Srbiji
Foto: Tanjug

Osim toga, kako kaže, postoje informacije da će te aktivnosti biti intenzivnije.

"Na delu je pokušaj da se utiče na interese Srbije i da se smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu u kojima žive naši sunarodnici", rekao je Stefanović za "Večernje novosti" od srede.

Stefanović je, posle prve sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koju je vodio kao sekretar Saveta za nacionalu bezbednost, kazao da predsednik Republike i Vlada Srbije vode politiku nezavisne i samostalne Srbije što "smeta mnogima".

"Nijedna velika sile ne želi da budet mimo njihovog uticaja, čak i zemlje u okruženju žele da imaju uticaj na proces u Srbiji, na našu ekonomiju, bezbednost. To je njihova legitimna želja. Naše je, s druge strane, da ih u tome sprečimo, i to i činimo", rekao je Stefanović.

Upitan kada i kako će Vlada rešiti status Rusko-srpskog centra u Nišu, Stefanović je kazao da je to složeno pitanje i da će ga Vlada rešavati u narednom periodu uzimajući u obzir sve relevantne informacije, moguće reakcije i procene šta donosi najmanju štetu zemlji.

Na pitanje za šta će se založiti u subotu, kada Srpska napredna stranka, čiji je visoki funkcioner, bude odlučivala o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora sa beogradskim, Stefanović je kazao da će izneti argumente "za" i "protiv".

"Treba uzeti u obzir mnogo faktora, stabilnost Srbije, dešavanja u regionu, sve ono što je u najboljem interesu građana. Nikada nisam voleo bežanje od izbora", rekao je Stefanović i dodao da će SNS izaći sa timom ljudi za Beograd.

Govoreći o istrazi o oružju pronđenom u oktobru 2016. godine nedaleko od porodične kuće predsednika, tada premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, Stefanović je kazao da je to veoma komplikovana istraga.

"To je veoma komplikovana istraga zato što se u tom okruženju našao veliki broj osoba koje propadaju određenim kriminalnim strukturama", rekao je Stefanović i dodao da se ozbiljan operativni rad nastavlja i da očekuje da se u jednom trenutku otkrije istina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: