Slovenija: Građani sačuvali Sirijca, otkazana deportacija

Slovenija je otkazala planiranu deportaciju sirijskog tražioca azila Ahmada Šamieha zbog velikog nezadovoljstva građana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

21:18

Slovenija: Građani sačuvali Sirijca, otkazana deportacija
Foto: Tanjug

Premijer Miro Cerar izjavio je da će vlada na jednoj od predstojećih sednica razmotriti da odobri boravak Šamiehu, prenosi AP.

Šamieh je aplicirao za azil u Sloveniji pre 20 meseci nakon što je odbijen da uđe u susednu Austriju.

Vlasti u Sloveniji su odbile njegov zahtev insistirajući na tome da bi njegov slučaj trebalo da reši Hrvatska u kojoj je boravio pre dolaska u Sloveniju.

Državna agencija Slovenije STA izvestila je da se Šamieh bavio društveno korisnim radom i da je postao primer uspešne integracije izbeglice.

On je pridobio podršku grupa za ljudska prava i liberalnih političara.

Neki od tih političara su ga danas poveli u zgradu parlamenta kako bi ga zaštitili od moguće prisilne deportacije, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: