Godinama živi pod zemljom: Bosanka pobegla od civilizacije

Samo nekoliko stotina metara od puta na Romaniji u BiH, u bunkeru godinama živi Nada Koprivica, piše “Dnevni avaz“.

Izvor: Dnevni avaz

Utorak, 14.11.2017.

17:36

Godinama živi pod zemljom: Bosanka pobegla od civilizacije

“Avaz“ je ženu čekao ispred bunkera, ali reporteri nisu ulazili unutra. Zašto se odlučila na ovakav život, ipak će ostati nagađanja.

“Viđam je često, ona tu boravi, pet-šest godina, živi u ovom bunkeru od JNA, tu stanuje, kako se hrani, šta radi, ja stvarno ne znam, vidim je često bere šumske jagode, to je to”, navodi jedan meštanin.

Više je asocijativna, kad primijeti ljude, ona se skloni, bježi u šumu i tako - rekao je šumar Bojan Abazović.

“Svaki dan prolazim tuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima muža i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana, e sad šta je bilo, kako je bilo i što je tu došla da živi sama, ne znam”, rekao je Risto Valjarević.

Radomir Antonić mogao bi da se nazove njenim prvim komšijom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već navikao. I dalje ga čudi da je odlučila da živi u zemlji.

“Čudno jeste, čudno, ali niko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu”, rekao je Radomir Antonić i dodao kako je kod njega dolazila prije godinu i po, dvije, nosila vode, sad u zadnje vrijeme ne dolazi, ne nosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: