Mediji: Bugarski lekari uhapšeni u Bosilegradu

Bugarski mediji prenose da su u Bosilegradu uhapšena trojica bugarskih lekara, a prenose i izjavu šefa Kulturno-informacionog centra Bugara Ivana Nikolova.

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

15:31

Mediji: Bugarski lekari uhapšeni u Bosilegradu
Foto: Epa / Georgi Licovski

On je navodno rekao da su bugarski lekari uhapšeni dok su obavljali ”humanitarnu operaciju”, kao i da je bugarska nacionalna manjina u Srbiji tretirana kao pretnja.

I Vranjske su prenele da su trojica bugarskih lekara uhapšena u petak 10. novembra i da se od tada nalaze u pritvoru.

Nikolov je optužio predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva da je odgovoran za akciju hapšenja.

“Njemu su bugarske vlasti uskratile parvo da, u cilju borbe za vlast, u Sofiju vozi pripadnike bugarske nacionalne manjine na lekarske preglede i da od toga pravi politički marketing”, rekao je Nikolov.

Ipak, tu nije bio kraj, Nikolov je za agenciju Fokus rekao da bi Bugarska trebalo da povede računa o situaciji sa bugarskom nacionalnom manjinom.

“Srbija nema jasnu orijentaciju u spoljnoj politici, uhvaćena je između Brisela i Moskve. Zakoni bi trebalo da brane parvo ljudi da se leče, da uče maternji jezik, da imaju slobodu govora. Bugarska država i političari bi trebalo da reaguju”, istakao je Nikolov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: