Lončar: Ja sam odlučio da dođe do promena u RFZO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je urađena analiza rada RFZO i da je pokazala da ta ustanova može da radi bolje.

Izvor: Beta

Subota, 11.11.2017.

11:30

Lončar: Ja sam odlučio da dođe do promena u RFZO
Foto: Tanjug

Lončar je za TV Pink, komentarišući ostavku vršioca dužnosti direktora Verice Lazić i imenovanje Sanje Radojević Škodrić na tu funkciju, rekao da je njegova odluka da dođe do promene na čelu RFZO.

"Javno sam obećao pre dva meseca da ćemo raditi ozbiljnu analizu RFZO zbog svih onih stvari koje su bile. Mi smo to ozbiljno i uradili rezultat toga je ono što se desilo u četvrtak. Odluka je moja. Stojim iza toga", kazao je Lončar.

U četvrtak, 9. novembra iz RFZO je saopšteno da je vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Verica Lazić podnela ostavku

zbog nemogućnosti аdekvаtne sаrаdnje sа ministrom zdrаvljа Zlаtiborom Lončаrom.

Na pitanje da li to znači da RFZO nije radio kako treba Lončar je rekao da je analiza pokazala da to može i mora bolje.

"Pacijenti i zaposleni u zdravstvu moraju da idu brže nekim koracima u stvarima o kojima pričamo - e-receptu, moramo da uđemo u e-karton, moramo da imamo jedinstvenu listu čekanja. Radili smo analizu stvari koje moramo da popravimo. Stojim iza toga. Odgovaram za to", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: