Dodikov zamenik: Srbija želi da izbriše granice

Potpredsednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić optužio je vlasti Srbije da žele da izbrišu granice i stvore odnose sa RS kao da je ona sastavni deo Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 10.11.2017.

21:57

Dodikov zamenik: Srbija želi da izbriše granice
Screenshot

"Oni samo deklarativno govore o tome kako poštuju BiH i njen suverenitet, ali nikada na sastancima ne stavljaju obeležja BiH, iako je RS samo entitet u BiH. Projekat 'Podrinja' je u osnovi zamišljen za brisanje granica između RS i Srbije", kazao je Salkić za regionalnu N1 televiziju.

On smatra da je "neophodna reakcija društvene zajednice i intelektualaca koji znaju šta znači ovaj projekat".

"Neki danas žele učiniti ono što nisu uspeli od 1992. do 1995. godine, izbrisati granice i stvoriti odnose sa RS kao da je sastavni deo Srbije", ocenio je Salkić, komentarišući današnju zajedničku sednicu vlada Srbije i RS u Beogradu.

On je dodao da je posle takvih sastanaka "teško čuti nešto pozitivno što se tiče BiH".

"To su poruke koje izlaze u javnost, ali bojim se da je strašnije ono što se priča, a ne izlazi u javnost", kazao je Salkić.

Govoreći o odluci parlamenta RS da suspenduje odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, on je ocenio da ta odluka nije ni trebalo da bude doneta i da je važno što je sada poništena.

"Videli smo sam tok Narodne skupštine RS, da je predsednik entiteta (Milorad Dodik) na svaku repliku govorio po 15 minuta. On je to iskoristio kao svoju veliku tribinu, govorio je pet, šest sati, pričajući od šverca cigareta do prodaje sena. To je bio zadatak, da se ode od teme i da se ne govori o poništavanju odluke koju su oni doneli", smatra bošnjački potpredsednik RS.

Salkić je još rekao da se za vreme svog boravka u Banjaluci, od 2002. godine, "naslušao i nagledao" raznih deklaracija i rezolucija, dodavi kako je Dodik tim rezolucijama "ispunio obaveze prema onima koji su mu to naredili i ta priča će se na tome završiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: