Brnabić i Hojt Ji: Srbija da ostane na putu EU

Premijerka Ana Brnabić i američki zvaničnik Hojt Brajan Ji ocenili da Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovođenju reformi kako bi postala članica EU.

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

13:57

Brnabić i Hojt Ji: Srbija da ostane na putu EU
Foto: Vlada Srbije, Slobodan Miljeviæ

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD je rekao da su SAD spremne da pruže svaku vrstu pomoći, kako bi Srbija u što skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić i Hojt su takođe ocenili da je potrebna snažna volja i istrajnost svih činilaca vlasti i društva, kako bi se ostvario značajniji napredak u pitanjima vladavine prava, slobode medija, borbe protiv kriminala i korupcije i obezbedili bolji uslovi za život svih građana Srbije.

Premijerka je rekla da je najvažniji cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg nema ni ekonomskog napretka, ni evropske budućnosti za region, dodajući da je Srbija posvećena otvorenom dijalogu sa Prištinom.

Brnabić je izrazila uverenje da će otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu dovesti do postizanja konsenzusa i saglasnosti u rešavanju pitanja od nacionalnog interesa za Srbiju.

Brnabić i Hojt su ocenili da postoji dosta prostora za unapređenje ukupnih odnosa dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: