Jarinje bilo blokirano, hapšenja, nađene ručne bombe

Kosovska policija privela je tri osobe na administrativnom punktu Jarinje. Jarinje je bilo blokirano od 12 sati, a saobraćaj je sada normalizovan.

Izvor: RTS, Tanjug

Nedelja, 22.10.2017.

16:44

Jarinje bilo blokirano, hapšenja, nađene ručne bombe

Policija je pronašla dve ručne bombe sa detonatorima u autobusu sa raseljenima iz Kragujevca koji su krenuli na glasanje na KiM, prenosi RTS.

RTS navodi da su bombe deaktivirane.

Ranije, na administrativnom prelazu između Bujanovca i Gnjilana, Kosovska policija nije dozvolila ulazak autobusima sa raseljenima, pa su oni morali pešice da pređu prelaz.

Inače, u koloni su se nalazila vozila i četiri autobusa sa interno raseljenim licima sa KiM, koja su pošla na glasanje na sever Kosova i Metohije.

Prema RTK2, program na srpskom jeziku, uhapšen je vozač jednog od autobusa, kao i dva interno raseljena lica iz Kragujevca.

RTK2 je takođe objavila, pozivajući se na RTV plus, da je više od stotinu raseljenih lica iz Jagodine, Smedereva, Beograda i drugih mesta iz centralne Srbije, koji su se uputili na glasanje u opštinu Novo Brdo, zaustavljeno danas pre podne na administrativnom prelazu Bela Zemlja.

Na to je reagovala Srpska lista koja je ocenila da su akcije Prištine na administrativnim prelazima očigledan pokušaj da se interno raseljena lica iz centralne Srbije spreče da glasaju na KiM.

Iz Srpske liste su poručili da neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju.

Srpska lista zahteva od nadležnih da intervenišu i puste u normalan rad sve administrativne prelaze i poručuju da "neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: