Šojgu stigao u Beograd, na "Tesli" ga dočekao Vulin VIDEO

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je u Beograd, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

10:57

Šojgu stigao u Beograd, na
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovaće prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, kojim će biti obeležena 73. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Šojgu i Vulin položiće u 14.30 h vence na Spomenik oslobodiocimа Beogrаdа i Spomenik sovjetskom vojniku nа Novom groblju a u 15h obići će Hrаm Svetog Sаve gde će rаzgovаrаti sа pаtrijаrhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

Pred ministrima Vulinom i Šojguom bio je postrojen počasni stroj Garde Vojske Srbije (VS) i intonirane su himne Rusije i Srbije u izvedbi Reprezentativnog orkestra Garde.

Svečanom dočeku ministra Šojgua prisustvovali su i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: