Interpol upozorava, džihadisti se vraćaju u BiH

Jirgen Štok, generalni sekretar Interpola izjavio da se, zbog povratka džihadista i njihovog poraza u Iraku i Siriji menja međunarodna bezbednosna situacija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.10.2017.

11:56

Interpol upozorava, džihadisti se vraćaju u BiH
Screenshot

On je na konferenciji za novinare u Sarajevu,gdeboravi u zvaničnoj poseti, rekao da su pretnje od međunarodnog terorizma, organizovanog i sajber kriminala, veće nego ranije na međuanrodnom nivou.

"Mnogo su kompleksne i ni jedna zemlja nije u situaciji da se sama izbori sa tim pretnjama. Jedinice za sprovođenje zakona, policijske agencije, zbog terorističkih pretnji i napada koji se dešavaju u svim delovima sveta, zaista su u situaciji da treba koristiti uspostavljene mreže policijskih agencija. I iz te perspektive želim da pohvalim BiH i centralnu ulogu koju su policijske snage iz ove zemlje imali u zajedničkim operacijama, posebno kada je u pitanju ilegalna trgovina vatrenim oružjem“, rekao je Štok.

On je istakao da su svi granični prelazi BiH priključeni na Interpolov sistem, što m omogućava pristup svim bazama podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: