LDP traži smenu Vulina zbog skandala sa akademijom

Opoziciona LDP taži smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog, najave da će osuđeni ratni zločinci biti predavači na Vojnoj akademiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.10.2017.

11:34

LDP traži smenu Vulina zbog skandala sa akademijom

Oni taj potez smatraju skandaloznim

Kako je saopšteno iz ove stranke, LDP smatra da je Vulin svoj mandat shvatio kao priliku za aboliciju onih koji su "osramotili ime Srbije i bili osuđeni za najteža krivična dela".

"Posle učestvovanja na proslavi sa generalima koji su pred Haškim sudom osuđeni na zatvorske kazne zbog odgovornosti za zločine na Kosovu, nastavlja se sa provokacijama ministra odbrane koji više ne krije želju za relativizacijom odgovornosti onih čija je krivica dokazana", navodi LDP.

Iz te stranke poručuju da danas ne može u isto vreme pričati o modernizaciji države i ignorisati kampanja koja za krajnji cilj ima izmenu naše bliske istorije, pa tako "osuđeni pripadnici Vojske Srbije treba da postanu junaci i mučenici koji nas uče kako se časno bori za svoju zemlju, a radi se o pojedincima koji su tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije narušili ugled Vojske".

LDP vladi zmera ćutanje na Vulinovo ponašanje i dodaju da na taj način samo "osnažuje njegove namere koje su sada već jasne". Ta stranka za Vulina kaže da je promoter i zaštitnik ratnih zločinaca, osoba koja ih podržava i slavi i na taj način uskraćuje građanima pravo na punu istinu, koja se mora reći kada se o ratovima govori.

Vulinova smena, smatraju u toj stranci, više nije pitanje političke borbe, već se mora hitno prekinuti sa podrškom ekstremnim strukturama koje su ohrabrene Vulinovim ponašanjem i mogućnošću da kroz zvanične institucije nastave svoje delovanje i šire ideje koje čine opasnost po društvo koje je jedva preživelo njihovo dokazivanje patriotizma.

Vulin je za "Novosti" rekao da generali Lazarević, Delić, Diković i ostali imaju mnogo toga važno da prenesu mlađim kolegama. "Oni će zato gostujući na Vojnoj akadeiji držati predavanja iz onoga gde su najbolji - rukovođenja vojskom u najtežm uslovima", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: