Novi uraganski rekord: Ofelija preti Evropi VIDEO

Ofelija je postala deseti uzastopni uragan ove sezone koji se formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja u četvrtak ojačala u uragan prve kategorije.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

14:52

Novi uraganski rekord: Ofelija preti Evropi VIDEO
screenshot

Ovim je dostignut rekord star ceo vek koji je dogodio još tri puta, 1878, 1886. I 1893. godine.

Meteorolozi upozoravaju da bi uragan početkom sledeće nedelje mogao da dođe do zapada Velike Britanije, a očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali.

Najgori udari oluje se očekuju u severnim i zapadnim delovima Britanije, a brzina vetrova bi mogla dostići 130 kilometara na sat.

“Ofelija bi trebalo da ostane uragan prve kategorije u nedelju, kada će proći zapadno od Portugala i u ponedeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Evropi, koje će biti pet do sedam stepeni više od uobičajenih“, kažu meteorolozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: