Šarčević: Upisan preko veze, poništavan mu popravni

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će u škole u kojima su prijavljeni slučajevi nasilja biti poslata inspekcija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.10.2017.

12:49

Šarčević: Upisan preko veze, poništavan mu popravni
Foto: Tanjug

On je dodao da će se ubrzo znati konačni rezultati i biti preduzete potrebne mere.

Profesori Trgovačke škole u Beogradu juče su zbog fizičkog napada učenika na koleginicu organizovali protestno okupljanje pod geslom "Stop nasilju nad profesorima".

Posle akcije "Đaci vas mole usporite pored škole" u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", Šarčević je novinarima u Beogradu rekao da je Ministarstvo tek deveti dan saznalo za nevolje u Trgovačkoj školi i kritikovao dosadašnji rad Školske uprave u Beogradu.

Dodao je da je juče postavljen novi načelnik školske uprave Beograd, kao i da će biti promenjen način rada.

"Podržali smo kolektiv. Ja sam se čuo sa direktorkom. Pomoćnik je bio kod njih, ako niko ne bude podigao tužbu, ja ću lično, ali će to naučiti da rade i direktor škole, sekretari i oni koji imaju zakonska ovlašćenja", kazao je on.

Profesorku Trgovačke škole je krajem septembra ispred zgrade škole fizički napao učenik koji nije položio popravni ispit.

Šarčević je kazao da je tog učenika bivši načelnik Beogradske uprave "preko veze upisao u školu".

"Pa mu je poništavan popravni, pa su radili to ponovo. Znači siledžijstvo svake vrste", naveo je Šarčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: