Antonela Riha dobitnik nagrade “Jug Grizelj”

Izvor: "Danas"

Sreda, 28.01.2004.

11:01

Default images

Novinar Radija B92 Antonela Riha dobitnik je novinarske nagrade "Jug Grizelj" za 2003, a koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije. Nagrada se dodeljuje za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima. “Meni je to prva novinarska nagrada i potpuno sam oduševljena, posebno zato što je Jug Grizelj čovek koji je novinarska ‘gromada’. To je velika čast za mene“, rekla je Antonela Riha za "Danas" i dodala da je fascinantno da se neko osvrće na ljude u radiju, ali da je "i to deo priče B92".

Antonela Riha rođena je u Kotoru 1. februara 1963. Završila je etnologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1989. se bavi novinarstvom. Karijeru je počela u Radio Beogradu, gde je prošla sve programe, od zabavnog do informativnog i od anketa do vođenja programa. Krajem 1992, tokom čistke u Radio Beogradu, napušta tu radio-stanicu, a od proleća 1993. radi u Fondu za humanitarno pravo, kao istraživač. Tokom istraživanja boravila je u Bosni, Sandžaku i na Kosovu, a Fond napušta 1996. “1. avgusta 1996. počela sam da radim u Radiju B92. Taj dan sam zapamtila, jer je to bila jedna od mojih velikih odluka”, kaže Antonela Riha. Dugo bila novinar-terenac, a od 1997. do 24. marta 1999. izveštavala je sa Kosova. “Kada podvučem crtu, mislim da je sve bilo vrlo pošteno i profesionalno i da nije bilo situacije kada se nisam ponašala kao novinar. Raditi za Radio B92 je na hiljadu načina bio izazov. Kada sve to preguraš, to je velik uspeh ako si u dobroj sredini. Radim u redakciji u kojoj se stalno diskutuje, debatuje ili kritikuje ako si pogrešio, ili te hvale ako nešto dobro uradiš”, kaže Antonela Riha, koja uređuje i vodi jednu od najpopularnijih emisija Radija B92, “Kažiprst”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: