Mihajlović: E da je DS imala tako "poražavajuće" rezultate

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da bi bilo dobro da je Vlada koju je vodila DS imala “toliko poražavajuće rezultate” kao ova Vlada.

Izvor: Beta

Subota, 07.10.2017.

20:08

Mihajlović: E da je DS imala tako

"Da je DS imala tako 'poražavajuće' rezultate u vreme dok je vladala, kao što Šutanovac ocenjuje rezultate ove Vlade u prvih 100 dana, danas se ne bismo bavili završetkom Koridora 10, niti bismo na Koridoru 11 spajali puteve koje su oni gradili iz njive u njivu", rekla je Mihajlovićeva

Kako kaže, "zato možete da kritikujete i vređate koliko hoćete, ali mi rezultate imamo i njih vide svi".

Mihajlovićeva je u sapštenju navela da je samo u prvih 100 dana ove vlade pušteno u saobraćaj 30 kilometara auto-puta na Koridoru 10, "dva puta više nego što su Vlade DS-a umele da urade za celu godinu".

"Završena je rekonstrukcija 35 kilometara barske pruge, dok u vreme DS-a godišnje nijedan kilometar pruga nije obnavljan. Upravo zato što smo završavali projekte koje oni nisu, u poslednje tri godine imamo 15 miliona više vozila na našim auto-putevima", rekla je Mihajlovićeva.

Pedsednik DS-a, kako je dodala, danas napada Vladu što je rast BDP-a projektovan na 2,5 odsto niži od planiranog, ali mu nije smetalo kad je Srbija bila u recesiji ili je rast bio manji od jedan odsto BDP, kao što je bio slučaj dok je bio ministar u Vladi Mirka Cvetkovića.

"Danas je Šutanovac zabrinut za visinu javnog duga i vraćanje kamata, ali se nije bunio kad se Vlada koju je vodila DS zaduživala ne pitajući za visinu kamate, niti kad su plaćani penali na kredite za infrastrukturu, zato što su zajmovi uzeti, a da nisu završeni ni projekti, ni eksproprijacija", rekla je članica Predsedništva SNS .

Prema njenim rečima, posebno je licemerno da predsednik Demokratske stranke kaže da tu stranku najviše muči rodna ravnopravnost i da su očekivali promene kad Srbija dobije premijerku "da će žene imati iste mogućnosti zapošljavanja kao muškarci, iste plate za isti posao, a one i dalje moraju da odgovaraju da li planiraju proširenje porodice".

"Da ih rodna ravnopravnost iskreno zanima, verovatno bi Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost bilo već osnovano na predlog Mirka Cvetkovića, a ne Aleksandra Vučića kao premijera i verovatno bi dok su bili na vlasti predložili zakon o rodnoj ravnopravnosti koji zabranjuje da se žene na razgovoru za posao pitaju za planiranje porodice ili propisuje da žene moraju biti više zastupljene u upravnim i nadzornim odborima", rekla je Mihajlovićeva.

Šutanovac je nešto ranije naveo da je vlada Ane Brnabić u prvih 100 dana ostvarila poražavajuće rezultate, da zemlja "nastavlja da propada" i da "po svim statistikama zaostaje čak i za zemljama u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: