"Raspustite opoziciju da ne dođe do raspuštanja nacije"

Vlada Kambodže zatražila je od Vrhovnog suda da raspusti glavnu opozicionu stranku kako bi se izbeglo "raspuštanje nacije".

Izvor: Tanjug

Petak, 06.10.2017.

23:52

Taj zahtev je iznet nekoliko meseci pre parlamentarnih izbora zakazanih u julu 2018. godine.

"Postoji dovoljno dokaza da Vrhovni sud raspusti stranku CNRP", izjavio je zvaničnik kambodžanske vlade Ki Teh koji je uputio zvaničan zahtev najvišoj sudskoj instanci zemlje.

Prema njegovim rečima, CNRP će dovesti do "uništenja nacije" jer predsavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i deluje protiv interesa Kambodže.

Predsednik te stranke Kem Soha nalazi se u zatvoru od polovine septembra pod optužbom za špijunažu u korist Vašingtona.

Opozicija je zabeležila značajan pomak na lokalnim izborima , što izaziva zabirnutost premijera Kambodže Hun Sena, koji je na vlasti od pada Crvenih kmera.

Parlamentarni izbori zakazani u julu 2018. će predstavljati glavni test za premijera (64), koji ima sve čvršći stav prema opoziciji i aktivistama za zaštitu ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: