Tereza Mej tvrdi da kontroliše vladu iako žele da je smene

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da ima punu kontrolu nad vladom, iako je jedan poslanik rekao da ima listu od 30 poslanika koji žele njenu ostavku.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

17:14

Tereza Mej tvrdi da kontroliše vladu iako žele da je smene
Foto: Tanjug, AP

To je najnoviji izazov za vođstvo Tereze Mej, koja je najpre izgubila apsolutnu većinu u parlamentu na junskim izborima i čiji je govor na partijskoj konferenciji ove nedelje bio ispunjen problemima.

"Zemlji je potrebno smireno vodjstvo i to je ono što ja donosim uz punu podršku kabineta", rekla je danas Mej.

Dok su mnogi izrazili podršku Mej, nekadašnji šef administracije Konzervativne partije Grent Šeps je rekao da "sve veći broj ljudi oseća da je vreme za promene".

Broj "pobunjenika" je značajno manji od 48 potrebnih da bi se po partijskim pravilima mogao pokrenuti proces glasanja o lideru, ali je zavera dodatni udarac za britansku premijerku.

Tereza Mej je na čelo vlade došla putem partijskih izbora posle ostavke premijera Dejvida Kamerona 2016. Kameron je ostavku dao zbog pobede Bregzita na referendumu. Od početka je imala problema da ujedini vladu koja je podeljena oko modaliteta Bregzita i odnosa koji se želi sa Evropskom unijom po izlasku Velike Britanije iz članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: