"Mađarska insistira da Srbija otvori pet poglavlja"

Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto, koji je u poseti Srbiji, kaže da Mađarska insistira da se ove godine otvori pet poglavlja u pregovorima EU sa Srbijom.

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2017.

17:07

Tanjug/Tanja Valiè

On je na sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu rekao da bi to bio pozitivan signal Srbiji na evropskom putu, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Mađarske Srbiji u evrointegraciji i izrazio zadovoljstvo zato što su bilateralni odnosi "na najvišem nivou u istoriji", a pozdravio je najavljeno održavanje četvrte zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske.

Pozdravljeno je povećanje trgovinske razmene od 34 odsto, uz rast izvoza Srbije u Mađarsku, a Vučić i Sijarto su zaključili da je u interesu obeju zemalja da poraste ukupna ekonomska saradnja, posebno mađarske investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: