Brnabić: Koji se to novinari plaše da kažu nešto protiv?

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u Koceljevi da se u Srbiji novinari ne plaše da kažu i napišu šta god hoće o njoj, predsedniku Srbije i Vladi.

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

20:55

Brnabić: Koji se to novinari plaše da kažu nešto protiv?
Foto: Tanjug

Kako navodi, to je najizraženije u nedeljnicima.

"Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže i napiše šta god je hteo i o meni lično i o predsedniku Srbije", rekla je Brnabić na pitanja novinara o slobodi medija i akciji "Stop medijskom mraku".

Premijerka je dodala da je njoj "svaki dan isti", jer radi da bi opravdala poverenje građana, ali da je četvrtak drugačiji jer tada izlaze nedeljnici koji kritikuju.

"Znam da je četvrtak tako što kad ustanem dobijem press-kliping koji izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping... Tada znam da je četvrtak i da su izašli nedeljnici. Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže šta god je hteo i o meni lično i o vladi i o predsedniku Republike", rekla je Brnabić.

Na pitanje TV N1 o tome na kojoj je televiziji videla negativan priog, Brnabić je pomenula N1 i RTS i nastavila: "Je li vi mene pitate da li se novinari ovde plaše da kažu nešto protiv Vlade? Pa, čekajte, koji novinari? Koji novinari, Vreme, NIN, Krik, Kurir, Danas, N1..? Koji novinari se plaše da kažu nešto protiv vlade?".

S druge strane, drugi mediji, koje nije pomenula, kako je rekla, "očigledno misle da Vlada radi dobro svoj posao. Samo da ne zamenjujemo teze, ako neko misli da vlada ne radi dobro svoj posao da li on to u javnosti Srbije može da kaže? Evo, recite mi: Ko to ne može da kaže?", pitala je Brnabić novinare.

Na pitanje da li će smeniti ministra odbrane Alekandra Vulina zbog "afere" u vezi sa kupovinom stana, premijerka je rekla da neće to komentarisati u javnosti i da su to stvari o kojima vlada odlučuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: