Protesti protiv globalizacije u Torinu, sukobi FOTO

U italijanskom gradu Torinu održani su protesti protiv globalizacije na kojima su se demonstranti žestoko sukobili sa policijom.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.09.2017.

18:12

Protesti protiv globalizacije u Torinu, sukobi FOTO
Foto: Tanjug, AP

Kako se navodim, do sukoba je došlo tokom pokušaja demonstranata da dođu do mesta na kojem se istovremeno održavao sastanak G7 o radu i zapošljavanju.

Demonstranti, koji su pretežno protestovali zbog malih plata za pojedine poslove i kratkoročnih ugovora, nisu uspeli da probiju policijsku blokadu koja im je onemogućila pristup Ređiji di Venariji, nekadašnjoj kraljevskoj rezidenciji na obodima Torina, gde su se okupili ministri rada država članica G7, prenosi Rojters.

Posle beuspešnih pokušaja da probiju policijski kordon, neki demonstranti sa kapuljačama na glavama bacali su petarde i dimne bombe na policiju.

Sastanak G7, sazvan radi razgovora o uticaju digitalnih tehnologija na rad, počeo je u petak, dok su u noći između petka i subote u centru Torina izbili neredi.
Foto: Tanjug, AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: