Luksemburg pomaže Kosovo sa 30 miliona evra

Vlada Luksemburga će od ove do 2020. godine pomoći Kosovu sa 30 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 29.09.2017.

09:45

Luksemburg pomaže Kosovo sa 30 miliona evra
Getty images

To je šefica kancelarije Luksemburga na Kosovu, Ane Dostert prenela ministarki za evropske integracije Kosova, Durati Hodži.

Ministarstvo za evropske integracije Kosova je saopštilo da su te dve zvaničnice razgovarale o saradnji u tom procesu, posebno sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, liberalizaciji režima viza za građane Kosova i o pristupu Kosova programima EU.

Luksemburg podržava kosovske institucije u obrazovanju, zdravstvu i sektoru voda. U toku je sprovođenje projekata u ovim sektorima u iznosu od 22,5 miliona evra, dok će u periodu 2017-2020. početi i drugi projekti vredni 30 miliona evra, kaže se u saopštenju.

Hodža je posebno naglasila podršku procesu evropske integracije za koju je predviđeno sprovođenje projekta tehničke pomoći za osposobljavanje za sprovođenje SSP-a, odnosno devet poglavlja koje su identifikovana kao primarna.

Dostert je istakla "kontinuiranu posvećenost Luksemburga procesu evropske integracije Kosova i ponudila kontinuiranu podršku u okviru konkretnih reformi u obrazovanju, zdravstvu i u sektoru voda", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: