Pre nego što je Tramp "osuo paljbu", on je izašao FOTO

Severnokorejski izaslanik u UN Ja Song Nam napustio je salu pre nego što je američki predsednik Donald Tramp stao za govornicom u prvom obraćanju u UN.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

23:37

Pre nego što je Tramp
Foto: Tanjug/AP

Tramp je na zasedanju Generalne skupštine UN rekao da želi harmoniju i prijateljstvo, ali je i istakao da neki delovi sveta idu dođavola.

Predsednik SAD je žestoko kritikovao režime u Severnoj Koreji i Iranu, ali severnokorejski predstavnik tome nije prisustvovao.

Neki delovi sveta idu dođavola. Ako Amerika bude ugrožena, nećemo imati drugog izbora nego da potpuno uništimo Severnu Koreju. Kim Džong-un je raketaš u samoubilačkoj misiji. Sada je vreme da svi zajedno radimo da izolujemo Kima sve dok on ne prestane sa neprijateljskim ponašanjem. Suverene države moraju da budu osnova svetskog poretka. Moramo da odbacimo pretnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora. Očekujem da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država“, rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, “otpadnički režimi su pretnja svetu“.

“Oni pomažu raširenim terorističkim mrežama. To su Severna Koreja i Iran. Protivnicima SAD poručuje da će američka vojska postati jača nego ikada u istoriji“, naveo je Tramp
Foto: Tanjug/AP
Pročitajte još:

Tramp žestoko u UN: Delovi sveta idu dođavola / VIDEO

Vučić u SAD: Opasno je, bolje da Srbija ostane van radara

Tramp o govoru u UN: Ja sam morao...
Foto: Tanjug/AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: