"Ratni plan generala Loše": Do Ljubljane za 48 sati FOTO

U jeku su političke aktivnosti Ljubljane i Zagreba u vezi sa (ne)prihvatanjem arbitražne presude o granici, posebno u Piranskom zalivu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.09.2017.

17:14

Hrvatski general Davor Domazet Loša je izjavio da hrvatska vojska može biti u Ljubljani za 48 sati, što je bila inspiracija za preduzetnika Gorana Fižulića da na svom Fejsbuku objavi "ratni plan" tog puta, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Fižulić je, naime, komentarišući izjavu generala Loše, inače, savetnika predsednice Kolinde Grabar Kitaarović, na društvenoj mreži ostavio fotografiju sa 'ratnim planom' u kojem je detaljno opisan put koji Hrvatska vojska mora da prođe do Ljubljane, a da to putovanje traje 48 sati.

Hrvatska vojska bi, prema tom "ratnom planu" prešla granicu s Austrijom i nastavila putovanje prema Gracu, iz Austrije bi se domogla Češke i Praga, prešla bi pola Poljske do Gdanjska, a nakon toga nastavila kroz Nemačku do Holandije i Haga. Produžili bi put Francuske, gde bi se okrenuli pa kroz Švajcarsku dospeli do Ljubljane.

"Za 48 sati prevalili bi put od oko 4.800 kilometara", navodi se u "ratnom planu", koji u "Jutarnjem" nazivaju duhovitim.

Navodi se i da je Fižulićeva objava izazvala salvu smeha na internetu, a među komentatorima su i oni koji su se pitali misli li Lošo da hrvatska vojska do Ljubljane putuje na skejtbordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: