Smenjena direktorka GAK "Narodni front"

Direktorka GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić smenjena je danas s tog mesta, saznaju "Blic" i Tanjug. Ona je potvrdila tu informaciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

13:42

Smenjena direktorka GAK
Foto: B92, arhiva

"O tome su me obavestili iz Ministarstva zdravlja. Prethodno o ovome ništa nisam znala. Nije bilo nesuglasica, ni problema u radu. Verovatno će uskoro uslediti saopštenje o tome", rekla je dr Rakić, koja se inače nalazi van zemlje, za Tanjug.

Ko će da sedne u prvu fotelju GAK "Narodni front" u ovom času još se ne zna, ali se spekuliše da će to biti prof. dr Željko Miković, načelnik Odeljenja za visokorizične trudnoće, stručnjak u toj oblasti.

Tanjug takođe saznaje da će dr Rakić zameniti dr Miković.

On, međutim, za "Blic" kaže da još ne zna ništa, niti je bilo šta o tome čuo.

Prof. dr Snežana Rakić funkciju v. d. direktora najvećeg porodilišta na Balkanu obavljala je od oktobra 2013. godine do danas. Tada je i došla u žižu interesovanja javnosti nakon što je njenom prethodniku na toj funkciji dr Dušanu Stanojeviću, višegodišnjem direktoru "Narodnog fronta", istekao mandat.

Mediji su tada prenosili da je čitava procedura izbora novog direktora bila neregularna, odnosno da su članovi koji su birali novog direktora odbili da prihvate direktivu tadašnje vlasti i na tu funkciju izaberu dr Rakić, već su želeli da na mestu direktora ostane dr Stanojević.

Tada se navodilo i da je direktiva došla s vrha vlasti, odnosno iz Ministarstva zdravlja, što je demantovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: