Plenković osudio paljenje "Novosti": To je nedopustivo

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio jjavno spaljivanje primeraka nedeljnika "Novosti", čiji je izdavač Srpsko nacionalno veće.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.09.2017.

13:37

Plenković osudio paljenje
Screenshot

"Postoje provokatori, koji koriste te teme (iz prošlosti) da bi destabilizovali ukupno stanje u zemlji, ali i uneli razdor u javnosti, pa i naštetili međunarodnom uglednu Hrvatske. Tu mislim na marginalne stranke koje su palile 'Novosti', list koji izdaje srpska nacionalna manjina. Takva ponašanja su neprihvatljiva, mi ih osuđujujemo", rekao je premijer.

On je dodao da Vlada neće dopustiti takvu vrstu ponašanja i ugrožavanje demokratskog, evropskog smera zemlje i podsetio da je policija danas podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Autohtone-hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražena Keleminca.

MUP je saopštio da je protiv Keleminca podneta krivična prijava zbog javnog podsticanja na mržnju i nasilje prema srpskoj nacionalnoj manjini, posle dva slučaja paljenja nedeljnika "Novosti" ispred prostorija SNV u centru Zagreba.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je juče novi slučaj javnog spaljivanja primeraka Novosti i zatražilo jasan stav premijera Andreja Plenkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: