G17 plus za većinsku, ali podržava i manjinsku vladu

Izvor: B92

Subota, 17.01.2004.

16:22

Default images

Pregovori stranaka demokratskog bloka o formiranju nove vlade Srbije ušli su u završnu fazu. Predsedništvo G17 plus i glavni odbor Nove Srbije prihvatili su učešće u novoj vladi, bez obzira da li će biti većinska ili manjinska.

Portparol G17 plus Ksenija Milivojević izjavila je u subotu da je predsedništvo ove stranke prihvatilo ulazak u vladu: "Predsedništvo G17 plus ocenilo je da je najbolje rešenje da se nova vlada Srbije formira od svih članova demokratskog bloka. Ukoliko to nije moguće, drugo najbolje rešenje je manjinska vlada Demokratske stranke Srbije, G17 Plus i koalicije SPO-NS, uz obaveznu podršku Demokratske stranke. Predstavnici G17 plus će učestvovati u izradi sporazuma o programu nove vlade i njenom sastavu, kao i o obrazovanju svih drugih državnih institucija. Ukoliko se postigne sporazum, koji će omogućiti efikasan rad vlade i obezbediti bolji život gradjana Srbije, predsedništvo će predložiti glavnom odboru stranke da podrži ulazak G17 plus u takvu vladu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: