TOK: Privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj

Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje grupu koja se sumnjiči da se u Srbiji i Češkoj bavila proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

17:03

TOK: Privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj
freeimages.com

Oni su osumnjičeni i da su tako stečenim novcem kupovala nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se precizira da su u saradnji tog tužilaštva, češkog tužilaštva i policije kao i srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala privedeni Obren Markešević iz Čačka, Zoran Božović iz Valjeva i Milan Kenjić iz Valjeva.

Krivičnom prijavom pored ove trojice obuhvaćeno je još sedmoro osumnjičenih koji su uhapšeni na teritoriji Republike Češke, dodaje se u saopštenju i precizira da je tužilac za organizovani kriminal doneo naredbu o sprovođenju istrage o svim osumnjičenima.

Oni se terete da su se od početka 2016. do 12. septembra 2017. godine na teritoriji Srbije i Češke bavili proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu i tako stečenim novcem kupovali nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

Na teret im se stavljaju krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Privedena lica danas će biti saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: