Hilari promovisala svoje memoare; Bela kuća: Tužno

Hilari Klinton predstavila u Njujorku svoju novu knjigu "Šta se dogodilo" o američkim izborima 2016. na kojima je izgubila od Donalda Trampa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

11:56

Hilari promovisala svoje memoare; Bela kuća: Tužno
Tanjug-AP

Za te memoare portparolka Bele kuće Sara Sanders imala je samo jednu reč - "tužno".

Klintonova je u utorak prepunoj knjižari "Barns i Nobl" na Menhetnu potpisala nekoliko stotina primeraka knjige čitaocima od kojih su neki čekali više od pet sati da uđu u knjižaru.

Demokratska kandidatkinja u knjizi ponovo proživljava svoj zapanjujući poraz od strane Donalda Trampa, priznaje lične greške i brani strategiju demokrata, prenosi "Glas Amerike".

Ona je vrlo oštra u kritikama Trampa a iznosi i neke od faktora za koje veruje da su doprineli njenom porazu - od mešanja ruskih hakera, optužbi koje je na njen račun izneo bivši šef FBI-a Džejms Komi, do teške bitke sa Bernijem Sandersom na primarnim izborima...

Priznaje i da je bila nepromišljena zbog korišćenja privatnog imejl servera a kao grešku zbog koje "najviše žali" izdvaja komentar o tome kako će radnici u rudnicima uglja ostati bez posla.

Sara Sanders je potom izjavila da nije sigurna da li će Tramp pročitati knjigu Hilari Klinton, dodavši da je američki predsednik "jako dobro upućen u to šta se dogodilo".
"Mislim da je to prilično jasno i celoj Americi", kazala je Sanders, preneo je portal "Politiko".

Sanders je knjigu Hilari Klinton nazvala "poslednjim poglavljem" javnog života bivše američke državne sekretarke. "Mislim da je žalosno da, pošto je Hilari Klinton vodila jednu od najnegativnijih kampanja u istoriji i izgubila, sada poslednje poglavlje njenog javnog života bude definisano prodajom knjige sa lažnim i nemarnim napadima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: