Jovanović: Dijalog o KiM nije dijalog o Vučiću

LDP će učestvovati u unutrašnjem dijalogu o KiM na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, najavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: Beta

Sreda, 13.09.2017.

09:53

Jovanović: Dijalog o KiM nije dijalog o Vučiću
Tanjug, arhiva

On je u pisanoj izjavi naveo da to nije dijalog o Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti, kao i da je potrebno osim o Kosovu otvoriti i dijalog i o drugim temama poput promene Ustava.

Jovanović je istakao da je danas prilika da se sa tim stavovima istupi kroz institucionalni dijalog koji u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu.

"Ovo nije dijalog o Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti. Kosovo je koren naših problema i uzrok lutanja Srbije, ali danas se mora otvoriti i dijalog o Bosni i Hercegovini, ulasku Srbije u NATO, našim poremećenim unutrašnjim odnosima, slobodi medija i govora, promeni Ustava Srbije", kazao je Jovanović.LDP će, kako je istakao, "preuzeti odgovornost u ime onih koji nisu ćutali o Kosovu, plaćajući visoku ličnu cenu odluke da ne lažu svoju zemlju, i razgovarati sa Vučićem o tim temama".

"Na istim smo pozicijama gde smo uvek i bili, na istom mestu na kome smo sačekali da i oni koji vode ovu zemlju shvate značaj unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i traženju rešenja koje će našoj deci garantovati budućnost i trajni mir", napisao je Jovanović.

On je naveo i da nema nikakvo razumevanje za bezbrojne monologe, kojih je prepuno društvo, i "kukavičluk, kojima se danas pojedinci služe da bi pobegli od odgovornosti koja je pred svima nama".

"Pred ljude ćemo izaći sa građanskom platformom i tražićemo pomoć onih od kojih očekujemo da budu podrška ideji moderne Srbije, kao što su to uvek bili u prošlosti zajedno za nama. Nema mesta politikanstvu, kao ni političkom komforu – od nas se očekuje da preuzmemo inicijativu i okupimo sve one koji su godinama bili klevetani zbog istine koju su hrabro govorili", naveo je lider LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: