Jagodina: Zaseda ispred zgrade, ubijen sin advokata

U Jagodini je ubijen N. S. ispred zgrade u kojoj je živeo, izjavio je agenciji Beta portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Nenad Necić.

Izvor: Beta

Sreda, 13.09.2017.

09:46

Jagodina: Zaseda ispred zgrade, ubijen sin advokata
Foto: Tanjug

On je ubijen u 2.45 sa četiri hica iz pištolja. Policija i dežurni tužilac su obavili uviđaj, a motivi i izvršioci još nisu poznati. 

Policiju je o slučaju obavestio stanar zgrade koji je čuo pucnje. 

Kako agencija Beta saznaje, ubijeni N. S. je sin poznatog jagodinskog advokata.

RTS navodi da je ubijeni radio kao pripravnik u advokatskoj kancelariji svog oca.

Protest advokata zbog ubistva

Više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe ubica N.S.

Advokati u Jagodini su danas, zbog ubistva kolege, prekinuli rad i obustavili suđenja.

"To je strašna tragedija koja je pogodila i nas lično i celu našu profesiju. Radi se o mladom čoveku koji je ubijen na pragu svoje kuće bez bilo kakvog znanog ili neznanog razloga. Ovo je samoinicijativni skup advokata i naša komora će da donese odluku o obustavi rada do otkrivanja počinioca ili razjašnjenja celog slučaja", rekao je član Programskog saveta Advokatske komore Srbije Momčilo Jovanović.

On je dodao da advokati moraju da budu zaštićeni.

"Ovo što se desilo je nečuveno, jer je reč o mladoj osobi koja je za nekoliko nedelja trebalo da polaže pravosudni ispit. Reč je dečku koji nema nikakvih problema ni sa kime. Izgubio je život u brutalnoj 'sačekuši' a siguran sam da on ne može biti razlog tome kao ni njegovi roditelji", kazao je Jovanović.

Skupu advokata u Jagodini su se priključili i sudije i tužioci. Advokati najverovatnije neće raditi ni sutra, ni u petak, za kada je zakazana sahrana N.S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: