Šarčević: Uniforme u svim školama - potrebne dve godine

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio da podržava inicijativu uvođenja školskih uniformi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.09.2017.

19:38

Šarčević: Uniforme u svim školama - potrebne dve godine

Međutim, on je dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji.

"To će trajati najmanje dve godine zato što smo svesni da nema dovoljno novca i nećemo nikom nametati obavezu na silu, ali ćemo se zaista potruditi da izmenama zakona, koji će biti vrlo brzo, do kraja meseca, vidimo šta je to moguće da sama škola uradi, jer nemaju sve škole sve potrebne uslove", rekao je Šarčević.

On je danas sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem posetio osnovnu školu "Sveti Sava" u Vrčinu povodom uvođenja unificirane školske odeće.

Ministar je na pitanje novinara da li će sva deca u Srbiji nositi iste školske uniforme rekao da je to, po njegoovm mišljenju, besmisleno.

"Svaka škola će imati svoj identitet i o tome će odlučiti roditelji, đaci i nastavnici te škole", rekao je Šarčević.

On je istakao da se trenutno oko 55 odsto škola u Srbiji izjasnilo da će podržati inicijativu nošenja školskih uniformi.

Gradski menadžer je rekao da je veoma važno uvođenje reda u škole, na čemu, kako je dodao, grad Beograd radi zajedno sa ministarstvom prosvete.

"Mi, kao grad Beograd, aktivno smo učestvovali u izmenama prosvetnih zakona i očekujemo da će se zaštititi termini za korišćenje školske sale između 19 i 21 sat, odnosno da ti termini neće biti dostupni za komercijalno iznajmiljivanje kako bismo mogli da pokrenemo akciju besplatnih škola sporta", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: