Živković traži izvinjenje od DSS

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.01.2004.

10:07

Default images

Konsultacije predstavnika Demokratske stranke Srbije, G17 plus, Demokratske stranke i koalicije Srpski pokret obnove-Nova Srbija o formiranju Vlade Srbije nastavljaju se u petak uveče u Beogradu. Domaćin će biti DSS, a sastanak će biti zatvoren za javnost. Nastavak pregovora dodatno je otežan najnovijim sukobima na relaciji DS-DSS, uzrokovan izjavom funkcionera DSS Dragana Jočića da bi manjinska Vlada, bez DS, predstavljala “sanitarni otklon” od DS i politike koju je ta stranka vodila pre 28. decembra. Zamenik predsednika DS Zoran Živković izjavio je za B92 da će pozvati Glavni odbor DS da ne podrži manjinsku Vladu Srbije ako od čelnika DSS ne usledi izvinjenje. “Ono što smo u poslednjih 24 čuli od čelnika DSS, od Koštunice i Jočića, je nastavak uvreda koje DS dobijao od DSS u vreme kampanje. Rečeno je da DS treba staviti u sanitarni kordon, da DS po volji naroda ne treba da bude deo vlasti, da je Aleksandar Vlahović na listi poslanika samo zato što treba da izbegne zatvor, da je pokojni Zoran Đinđić kriv zato što Kopštunica tri puta nije izabran za predsednika Srbije. Ako je to program te Vlade, ja ću pozvati GO DS da ne glasa za podršku toj Vladi”, kaže Živković.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić izjavio je u petak da je manjinska vlada "sanitarni otklon" pre svega prema korumpiranim pojedincima koji su bili u vlasti, a ne prema Demokratskoj stranci. "Kada sam spomenuo sanitarni otklon mislio sam na distanciranje od ljudi kao što su Janjušević i Kolesar, kako se oni nikada više ne bi našli u Srbiji na rukovodećim mestima. Druga stvar, ta izjava se nije odnosila na DS, već na pojedince koji su i van te stranke", rekao je Jočić za agenciju Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: