Počelo je: Za dva sata uhvaćena 24 vozača, jurili 160 km/h

Na auto-putu Šid-Šimanovci počelo merenje srednje brzine vozila na auto-putu. Na naplatnoj stanici Šimanovci za dva i po sata kažnjena su 24 vozača.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

14:02

Počelo je: Za dva sata uhvaćena 24 vozača, jurili 160 km/h
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Među njima je 21 osoba koja nije državljanin Srbije.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković rekao je da je merenje srednje brzine na auto-putu počelo u ponedeljak i da će naknadno iz sistema biti obrađeni podaci i kažnjeni vozači koji su prekoračili brzinu, a da od danas saobraćajna policija kažnjava na naplatnim rampama.

Kako je rekao, od 24 kažnjena vozača samo su tri državljani Srbije, a 21 je stranac i od toga su trojica u skraćenom postupku procesuriana pred nadležnim prekršajnim sudom, dok su ostali platili kazne po prekršajnom nalogu.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
"Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brizine”, naveo je Milinković. Dodao je da su tri prekoračenja bila zbog brzine iznad 160 km na sat.

Milinković je rekao Tanjugu da bi do kraja godine trebalo na svim auto-putevima u Srbiji da proradi taj sistem kontrole i kažnjavanja vozača na osnovu merenja srednje brzine vozila.

"Od ponedeljka je počelo izračunavanje prosečne brzine kretanja na deonici autoputa Šid - Šimanovci. Danas smo na Šimanovci primenili način vršenja kontrole koristeći mogućnost da se on lajn dobiju podaci o prekoračenju prosečne brzine. U svim naplatnm stanicama se nalazi po jedan policijski službenik i kada se pojavi vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu,tom vozaču se uzimaju dokumenta i on se sankcioniše", objasnio je Milinković.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

249 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: