Izmene i dopune sporazuma o slobodnoj trgovini Hrvatske i SCG

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2004.

14:24

Default images
Hrvatski ministar privrede Branko Vukelić i ministar za unutrašnje ekonomske odnose Srbije i Crne Gore Amir Nurković potpisali su u sredu u Zagrebu Ugovor o izmenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između te dve države. Najvažnije izmjene i dopune odnose se na carine, na koje će se primenjivati postepena sniženja utvrđena ugovorom, a stupanjem ugovora na snagu ukinuće se carine na sve industrijske proizvode, osim za "posebno osetljive". Ministri su izrazili nadu da bi Sporazum mogao da bude ratifikovan u Skupštini SCG u martu. Hrvatska bi u februaru trebalo da ratifikuje samo danas potpisane izmene i dopune, jer je Sporazum u Saboru ranije ratifikovan.

Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i SCG trebalo bi da stupi na snagu 1. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: