SAD ukinule restriktivni vizni režim za pomorce iz SCG

Izvor: Beta

Utorak, 13.01.2004.

15:48

Default images
Američka vlada je ukinula restriktivni vizni režim za pomorce iz Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz američkog konzulata u Podgorici. "Američka Vlada odobrila je 6. januara novi vizni režim za Srbiju i Crnu Goru. Pomorska i tranzitna viza sada se može koristiti maksimalno do tri godine", navodi se u dopisu američkog konzulata upućenog Udruženju pomorskih kapetana Trgovačke mornarice Crne Gore.

"Američke vize su do sada izdavane na jednu godinu. Sada će biti trogodišnje i neće biti vezane za jedan brod, što će svakako povećati konkurentnost naših pomoraca", rekao je predsednik Udruženja pomorskih kapetana Trgovačke mornarice Ladislav Vuković.

Na svetskom tržištu danas nema brodova iz Crne Gore, ali u Udruženju pomorskih kapetana procenjuju da na stranim brodovima plovi od 4.500 do 5.000 pomoraca iz SCG. Za mnoge od njih veliki problem do danas je predstavljao vizni režim u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: