Lukoil zainteresovan za rafineriju u Pančevu

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2004.

10:48

Default images

Predstavnici Vlade Srbije najavili su krajem godine privatizaciju delova Naftne industrije Srbije, a ruski naftni gigant Lukoil već je doneo  internu odluku da učestvuje u privatizaciji te jedine domaće državne naftne kompanije.

Generalni direktor Lukoil–Beopetrola, Srđan Dabić je u izjavi za B92 potvrdio da je ta ruska naftna kompanija  posebno zainteresovana za kupovinu rafinerije za preradu nafte u Pančevu. Prema rečima Dabića, da li će postati vlasnici te rafinerije zavisi od antimonopolskog zakona, koji u Srbiji tek treba da bude donet. Naime, Lukoil je kupovinom Beopetrola već kupio i petinu ovdašnjeg tržišta, a planira i širenje prodajne mreže, tako da se može naći na udaru budućih antimonopolskih propisa, koji treba da urede domaće tržište naftnih derivata.

Podsećamo da se prilikom kupovine Beopetrola, Lukoil obavezao da će u narednih pet godina u to preduzeće investirati 85 miliona evra, a najveći deo novca biće uložen u naredne dve godine. “Za ovu godinu planiramo rekonstrukciju i izgradnju 40 do 50 pumpi, koje će biti locirane na teritoriji Beograda, duž Koridora 10 i u većim gradovima širom Srbije”, kazao je Dabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: