Zemun: Nema nastave, roditelji protestuju VIDEO

Nova školska godina počela je štrajkom u više od šest stotina škola.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2017.

16:25

Zemun: Nema nastave, roditelji protestuju VIDEO
Foto: Thinkstock

I dok je u tim školama razlog štrajka nezadovoljstvo prosvetara, u jednoj školi u Zemunu nastave nije bilo zbog protesta roditelja.

Umesto u učionicama, đaci u školskom dvorištvu osnovne škole "Svetozar Miletić".
Zajedno sa roditeljima i nastavnicima, na protestu, da sačuvaju omiljenog direktora Ljubomira Mosurovića, smenjenog odlukom ministarstva.

"Nemam nijednu zamerku, ni na učitelja ni na učiteljicu, kolektiv, školu, higijenu, tetkice, dvorište. Verujte mi, sve je u savršenom redu", kaže jedan roditelj.

"On je čovek apsolutno posvećen svakom detetu. On ovde sačeka moje dete na kapiji, njih tri, odvede do učionice. On sačeka ovde autobus, isprati decu na ekskurziju", navodi drugi.

"Škola je veoma bogata uspesima, zato to nekome i smeta i hoće da je destabilzuije", dodaje treći.

Da razloga za smenu nema tvrde i zaposleni u školi.

"Jednostavno nismo našli, nas ima 70, valjda bi neko mogao da pronađe nešto što je sakriveno. Ovde ništa nije sakriveno i onda smo odlučili da damo podršku direktoru apsolutno i da se ovo ispravi i da nastavimo sa radom", ističe Milan Ignjatović, nastavnik likovnog.

Među razlozima za smenu su oni od navodno nezakonitog primanja kadrova bez potrebne stručne spreme, do većeg broja učenika u razredima od propisanog.

"Jednostavno, držali smo se zakona, oni su jednostavno zažmurili. To su učenici koji su upisani dok zakon nije propisao broj dece u odeljenju", tvrdi Ljubomir Mosurović, smenjeni direktor OŠ "Svetozar Miletić".

Ovo nije prvi pokušaj smene, jer je ministar prosvete pre šest meseci razrešio direktora Mosurovića, ali je posle najave protesta roditelja odluku poništio.

"Ako ste vi nekoliko puta opomenuti, to je već dovoljno razloga jer sve to spada u teže povrede", naveo je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Roditelji imaju plan ako protestima ne promene odluku ministra.

"Posle do predsednice vlade, do predsednika države, neću više da trpim nepravdu", navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: