Drašković: Za vladu bez preciziranja trajanja mandata

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2004.

08:16

Default images

Predsednik Srpskog pokreta obnove izjavio je u ponedeljak uveče da je stav te stranke i Nove Srbije da je potrebno formirati novu vladu Srbije bez preciziranja njenog trajanja jer, kako je rekao, trajanje mandata "nije u prvom planu". "Mi zauzimamo veoma konstruktivnu poziciju i ako bi došlo do novih momenata, i ta naša pozicija bude prepreka, sazvali bismo glavne odbore SPO-a i NS-a", rekao je Drasković za Radioteleviziju Srbije. Drašković je rekao da SPO i NS nisu zagovarali "oročavanje vlade", nego da vladu formiraju Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka, G 17 plus i koalicija SPO-NS, u skladu sa brojem osvojenih mandata.

Komentarišući izjavu potpredsednika DSS-a Dragana Maršićanina da je najbolje rešenje formiranje manjinske vlade na godinu dana, Drašković je istakao da "DSS nije naveo kakva će to manjinska vlada biti, ko bi je sačinjavao i ko bi je podržavao. Drašković je dodao da su u subotu "svi ostali imali drugačiji stav od predsednika DSS-a Vojislava Koštunice", a da su najbliži "oročavanju vlade" bili predstavnici G 17 plus koji su se zalagali da vlada traje dve godine.

Govoreći o mogućnosti da DSS i Srpska radikalna stranka formiraju vladu, Drašković je ocenio da ta koalicija "ne bi bila iznenađenje", kao i da bi "u mnogo čemu bila normalna", jer su te dve stranke dobile najviše glasova na proteklim parlamentarnim izborima. "Koalicija SRS-a i DSS-a bilo bi logično rešenje i zbog srodnosti programa", rekao je Drašković.

Najavio je da će sledeći sastanak predstavnika DSS, DS, G 17 plus i koalicije SPO - NS biti održan u sredu, 15. januara "kod domaćina Vojislava Koštunice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: